Rondreis authentiek Portugal

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

Ontdek het veelzijdige landschap van Portugal, het land van grote zeevaarders en beroemde dichters. De beste manier om het land te verkennen? Met de auto door het land, met interessante haltes, diners op het strand en zwoele avondwandelingen. Je ontdekt zelf de mooiste plekjes en bekendste steden van Portugal tijdens deze rondreis. Je verblijft op schattige, authentieke adresjes waar je volledig in de watten wordt gelegd. Wat voelt er nog meer als vakantie?
 

Jouw reisschema

Dag 1

Brussel – Porto – Ponte de Lima

Je vliegt vanuit Brussel naar Porto. Hier haal je de huurwagen af en vertrek je naar Ponte de Lima, een pittoresk marktstadje, dat nog een echte Romeinse brug over de rivier heeft. Je wordt verwelkomt met een drankje in Carmo’s Boutique Hotel. ’s Avonds kan je zalig ontspannen in de aromatherapie spa.
 

Dag 2

Ponte de Lima

Vandaag ben je vrij om de omgeving rustig te verkennen. Bezoek zeker Guimarães, de voormalige hoofdstad en Unesco werelderfgoed, de universiteitsstad Braga en het bedevaartsoord Bom Jesus do Monte. Of ontdek de afwisselende landschappen van het prachtige natuurpark Peneda-Gerês. In de omgeving van de traditionele dorpjes Soajo en Lindoso kan je de eigenaardige granieten graansilo’s met kruis (espigueiros) bewonderen.
 

Dag 3 tot 4

Douro vallei

Onderweg naar je volgend verblijf kan je stoppen aan het beroemde wijnhuis ‘Casa de Mateus’ in Vila Real. Ook Lamego is een leuke stopplaats, met een interessant museum in het voormalige bisschoppelijk paleis. Je rijdt door de regio van de Raposeira, een mousserende wijn. Tijdens een rit door de schitterende Douro vallei ontdek je duizenden terrassen en eindeloze wijndomeinen (quintas). In Quinta Nova Luxury Winery House, Covas do Douro krijg je een welkomstdrink en rondleiding met wijndegustatie.
 

Dag 5 tot 6

Marialva

Vandaag rij je naar 1 van de 12 ‘Historische Dorpen’, het gerestaureerde middeleeuwse dorpje Marialva. Hier heb je de mogelijkheid om historische dorpen en de archeologische site van Vale do Côa (tekeningen uit de Steentijd) te bezoeken, de natuur in te trekken met een gids, te ontspannen in de spa of gewoon niks te doen en te genieten van de stilte. Je verblijft 2 nachten Casas do Côro. Je krijgt hier een welkomstdrink en een geleid bezoek aan het dorp.
 

Dag 7 tot 8

Porto

In Porto lever je de huurwagen weer in. Bij hotel Teatro word je verwelkomd met een drankje. Je verblijft hier 2 nachten. Porto is steeds een welvarende stad geweest. Sporen van een rijk verleden zijn de kathedraal, de barokke Torre de Clérigo, de kleurrijke Bolhão markt en de stalen Dom Luis I-brug. Voorbeelden van hedendaagse architectuur zijn het Casa da Música van Rem Koolhaas en het Serralves museum. Een boottochtje en een bezoek aan een portwijnkelder zijn ook mogelijk.  
 

Dag 9

Porto – Brussel

Vandaag neem je de transfer naar de luchthaven, voor je terugvlucht naar Brussel.
 
Imagine Travel - Carpe Diem
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1015

per persoon exclusief vluchten
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
• 8 overnachtingen in een standaard kamer met ontbijt:
- 2n Carmo’s Boutique Hotel, Ponte de Lima + 1 verwen bad (kruiden/oliën) in de kamer
- 2n Quinta Nova do Carmo, Covas do Douro + rondleiding op het domein met wijndegustatie
- 2n Casas do Côro, Marialva + geleid bezoek aan het historisch dorp
- 2n Hotel Teatro, Porto
- welkomstdrink in alle hotels
• Vluchten & huurwagen - vraag naar onze best beschikbare tarieven bij reservatie!
• Annulatieverzekering.
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.